About the blog

Een blog over make-up, haartrends en positief denken over je lichaam. Sabine Peeters slaagt erin een geheel andere betekenis te geven aan het woord ‘schoonheid’.

www.lifeislikeaboxofmakeup.
wordpress.com

Vanwaar het idee om make-up & hair artist te worden?

Het idee is heel toevallig ontstaan. Ik ben altijd al een girlie girl geweest en speelde veel met schminkpoppen en barbies. Maar ik was ook een goede student en de bedoeling was dat ik verder ging studeren, maar uiteindelijk ben ik weggegaan van de hogeschool en volgde ik tussendoor een cursus schoonheidsspecialiste waar ik in aanraking kwam met make-up. Vervolgens trok ik naar Amsterdam om daar opleidingen te volgen. Op dat moment besefte ik dat dit echt iets was waar ik in verder wou.

Waarom besloot je een beautyblog met tips & tricks te starten?

Omdat een vriendin mij aanzette om dat te doen. Ik heb altijd graag mijn meningen gedeeld met mensen en ga ook altijd graag discussies aan. Vijf jaar geleden raadde mijn vriendin mij aan om alles in een blog te gieten omdat ik op die manier meer mensen kon bereiken en het ook veel constructiever zou werken.

Welke beautyproducten gebruik je?

Elke dag was ik mijn gezicht. Ook gebruik ik heel graag Clarisonic, echt geweldig vind ik dat. Mijn gezicht reinig ik met producten van Biotherma. Omdat ik een gevoelige huid heb, moet ik opletten welke crèmes en zeepjes ik gebruik. Mijn schoonheidsroutine bestaat grotendeels uit producten van Caudalie en Avène, maar ik test ook regelmatig andere merken. Belangrijk is dat ik altijd een serum gebruik en hydraterende crème.

Waar haal je je inspiratie?

Ik haal mijn inspiratie vooral van sociale media zoals Instagram en Pinterest, maar ook uit boeken. Daarnaast kijk ik naar verschillende culturen en haal ik inspiratie uit verschillende tijdsperiodes zoals de make-up en haarstijl uit de jaren vijftig of zestig. De geschiedenis is dus een grote inspiratiebron, al geef ik daar natuurlijk mijn eigen draai aan.

Je staat gekend als een diehard voorvechter van het ‘positive body image’, waarom is dat?

Ik ben altijd al een stevige madame geweest en nooit heb ik daar problemen mee gehad. Maar toch kreeg ik op mijn zeventiende te kampen met een eetstoornis. Vanuit mijn eigen ervaringen, besefte ik wat onze geest met ons lichaam kan doen. Het kan ons lichaam kapot maken. We moeten dus veel positiever leren zijn en blij zijn met wat we in de spiegel zien.

Op welke manier denk je dat de media een invloed heeft op de perceptie van schoonheid?

Enerzijds worden we overspoeld met dezelfde soort lichaamsvormen. Hierdoor zijn we automatisch beginnen denken dat we zo moeten zijn omdat we niets anders te zien krijgen. Dit wordt nog eens versterkt door de eentonigheid op sociale media. In de media zien we dus nauwelijks (tot geen) verschillende lichaamsvormen.

Anderzijds werk ik zelf dagelijks op een set met magere meisjes. Op de set willen we een verhaal neerzetten maar de persstukken die we krijgen toegestuurd zijn maatje 34 of 36. Persstukken in grotere maten krijgen we niet, dus er zit niets anders op dan kiezen voor magere meisjes. Eigenlijk ligt de schuld van de verkeerde perceptie over schoonheid niet bij de media, maar moeten er vanuit de basis veranderingen optreden.

In 2014 bracht je het boek ‘Make up: persoonlijke schoonheid en iconische tutorials’ uit, waarom een beautyboek?

Ik heb altijd veel en graag geschreven. Je zou kunnen zeggen dat schrijven een deeltje is van mij. Naar aanleiding van het televisieprogramma Shoot, werd ik gevraagd om een beautyboek te schrijven. Hoewel uitgeverij Lannoo al lange tijd een beautyboek wou publiceren, vonden ze nooit echt de juiste persoon. Maar door het programma kwamen ze dan bij mij terecht. Uitgeverij Van Halewyck was geïnteresseerd en Uitgeverij Lannoo liet mij weten dat het beautyboek een “Sabine-boek” mocht zijn. Dat ik volledig mijn eigen ding zou kunnen doen, vond ik dan ook heel belangrijk, vandaar mijn keuze om met Lannoo in zee te gaan.

Wie is je beauty icoon? En waarom?

Ik heb eigenlijk twee beauty iconen: Dita von Teese en Beyoncé. Beide vrouwen zijn sensueel maar niet vulgair. Ze staan in touch met hun vrouwelijkheid en stralen dat ook uit, wat enorm belangrijk is.

Wat is je beautygeheim?

Ik kan niet zonder Bio-Oil. Ik smeer mij er elke dag goed mee in en gebruik het tegen littekens of na een body-scrub. Op die manier blijft mijn huid gehydrateerd. Daarnaast vind ik sporten een must. Ik sport zelf heel veel omdat je daar zoveel energie uit haalt en bovendien is het goed voor je huid. Momenteel doe ik een combinatie van yoga, zwemmen en binnenkort wil ik meedoen aan een minitriatlon.

Welke beauty-tips geef je mee aan vrouwen en meisjes?

Beautygewijs heb ik twee tips die heel belangrijk zijn. Ten eerste moet je zorgen voor een goede fond de teint. Die mag iets meer kosten en belangrijk is dat je je goed informeert. Koop dus niet zomaar een fond de teint in de winkelrekken maar verzamel zoveel mogelijk informatie. Bovendien moet je de fond de teint testen op je hals en niet op je handen want de huid van je handen is anders dan dat van je gezicht. Een tweede tip die ik meegeef aan meisjes is dat je je wimpers moet krullen voor je mascara opdoet. Op die manier trek je je ogen open.

Wat betreft body image moeten meisjes en vrouwen een zuivere beslissing nemen. Kijk niet voortdurend naar de negatieve dingen aan je lichaam want meestal zijn dat dingen die je niet kunt veranderen. Kijk naar positieve dingen en wees positief als je naar jezelf in de spiegel kijkt. In het begin is dat moeilijk maar na een tijdje leer je het wel.