Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam veranderingen door, die de huid rechtstreeks beïnvloeden. Door hormonen wordt de huid gevoeliger en reactiever. Wil je de schoonheid van je huid behouden tijdens de zwangerschap? Dan moet je geschikte producten gebruiken die je huid verzorgen en dagelijks voeden, hydrateren en kalmeren.

Al vanaf het begin van de zwangerschap veranderen de borsten. De uitbreiding van het melkklierweefsel zorgt voor een toename van het borstvolume. Hierdoor verliest de huid van de borsten haar elasticiteit. Het is belangrijk dat je je borsten verzorgt en dagelijks masseert met een aangepaste verzorging zodat de huid haar soepelheid terugkrijgt.

Tijdens de zwangerschap rekt de huid zich steeds meer uit en ontstaan er in de onderste lagen van de huid kleine scheurtjes of striemen. Hoewel striemen meestal op het einde van zwangerschap verschijnen, kan de huid al vroeger aangetast zijn. Daarom moet je vroegtijdig beginnen met het aanbrengen van dagelijks verzorgingen die het trekkerig gevoel verzachten en een optimale hydratatie van de huid garanderen.

Naarmate de zwangerschap vordert, neemt ook je gewicht toe. De bloedsomloop wordt dan geblokkeerd. Omdat het terugpompen van het bloed van de benen naar het hart vertraagt en de lymfecirculatie moeilijker verloopt, ontstaat er een gevoel van zwaarte en wordt de huid droger. Verzorging aanbrengen, kan dan voor een lichter gevoel zorgen.

Niet enkel tijdens maar ook na de zwangerschap moet je dagelijks verzorgingen gebruiken die je huid kunnen verstevigen, zeker op probleemzones zoals dijen, billen of buik.