Maar hoe zorg je ervoor dat je toch bewust geniet van het groeiende wonder in je buik ondanks alle kwalen en restricties. En vooral, hoe bereid je je best voor op een leven +1 zonder dat je jezelf en je eigen identiteit uit het oog verliest.

Als (personal) styliste, modeblogster en lover of livin' life in the fast lane, heb ik van dichtbij meegemaakt hoe moeilijk de balans vinden wel kan zijn. Daarom, mijn 5 tips die me door deze intense periode geholpen hebben.

1. SPORT GALLORE

Een zwangerschap en vooral een bevalling is net een marathon, daar train je naartoe.

Als ambassador van premium gym Venice Beach in Gent en liefhebber van fysiek zware sporten zoals boksen en de beruchte bootcamps heb ik me een jaar voorbereid. Je lichaam op punt zetten zorgt niet enkel voor een betere gewichtscontrole, het draagt ook bij tot de algemene gezondheid van de baby en jezelf.
Ook de recuperatie nadien verloopt vlotter.

Tijdens mijn zwangerschap ben ik overgeschakeld naar speciale pregnancy lessen aquagym waarbij spieren op een soepele manier getraind worden en evenwichtsoefeningen centraal staan.

2. FOOD FEST

Extra kilo’s zijn een evidentie als je zwanger bent. Toch is het niet even vanzelfsprekend om dit juist te kaderen en uitdijende heupen, buik en borsten niet als een regelrechte ramp te zien.

Als ex-model heb ik een leven gekend dat bestond uit diëten en op mijn voeding letten.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik me voorgenomen niet minder of meer te eten, maar anders.

Naast rauwe eetwaren was het ook gedaan met uitgebreide sushischotels, smeuïge kazen en rauwkost.

In de plaats hiervan werd het een  voedingspatroon van gekookte, gegrilde of gestoomde groenten gecombineerd met pasta of rijst en een lekker stukje vis of vlees al dan niet afgesloten met een dessert.
Genieten van lekker eten kan dus nog steeds, het is gewoon een kwestie de juiste zaken te selecteren.

3. GET PAMPERED

Naast de fysieke veranderingen, woekeren de hormonen wild in je lijf. En dat merk je. Je huid pubert, de vermoeidheid slaat keihard toe, je benen voelen zwaar, etc… Geen wonder dat je net nu nood hebt aan extra aandacht en verwennerij. Laat je dus goed in de watten leggen en boek regelmatig een kappersbeurt of een verwensessie bij de schoonheidsspecialiste.

Hét uitgelezen moment voor een mentale boost.

4. (ONLINE) FRIENDS & FAMILY

Daar sta je dan in de boekhandel, net zwanger en hongerig naar informatie. Je wil zoveel mogelijk tips & tricks vergaren maar de realiteit is dat je nooit volledig voorbereid bent en dat veel vragen onbeantwoord blijven. Dan zijn vrienden en familie je eerste hulp bij problemen. Ervaren moeders die je concrete oplossingen bieden of toutcourt mentale steun geven, zijn zoveel meer waard  dan een kast vol met boeken.

Ook op het internet ontdekte ik een heel eigen community van mama’s en zwangere vrouwen die niets liever willen dan hun ervaringen delen. Check maar eens de #mommytobe #stylethebump op instagram en de vele fora’s online.

5. THE RIGHT MIND SET

05/05/15 Jackie Rio Rozier.

In het rood gearceerd in mijn agenda. Door de hectiek van het leven vliegen de maanden voorbij zonder dat ik ten volle besef wat er gaande is. Tot 34 weken leef ik op automatische piloot en is het zoeken naar een middenweg tussen mijn professioneel, sociaal- en privé leven. Tot de gynaecoloog zegt dat ik het rustiger aan moet doen. « Of het kind wordt nu geboren »

Die woorden doen mijn wereld stilvallen. En pas dan dringt het tot me door dat zwanger zijn geen sprint is naar de eindstreep, dan wel een unieke ervaring waar ik bewust van moet genieten. Mindfulness zwanger zijn, heet dan dan. Leven in het nu om zaken daadwerkelijk ten volle te beleven.

En wat een verschil eenmaal je je mindset hierop hebt afgesteld.

Meer inspiratie over gezond en stijlvol zwanger zijn, vind je op Emma’s blog www.MYFASHIONBLOG.be en www.instagram.com/emmagelaude

 

Emma's zwangerschap in beeld
21 weken zwanger - buik ge'popped'
24 weken zwanger - eerste bewegingen voelbaar
28 weken zwanger in parijs
36 weken zwanger
40 weken zwanger
Me-time : relaxerend bad
Me-time: photoshoot op 36 weken
Sporten: Aquagym!
Foto: Fay Pessers
Sport: Yoga @ Venice Beach Ghent
Jackie Rio Rozier - Geboren 07.05.15 - hier 7 dagen oud
De allereerste keer als mama op stap