Daarbij is een perfecte fit en ervaring een must, ook tijdens die heel speciale periode net na de zwangerschap.

Al vanaf de start van een zwangerschap veranderen de borsten. Het melkklierweefsel breidt zich uit en dat zorgt ervoor dat de borsten zwaarder en voller worden. Maar ook na de zwangerschap, tijdens de borstvoeding, kunnen ze groeien. Daarbij is het belangrijk dat een vrouw geen knellende beha draagt die verstopte melkklieren kan veroorzaken maar wel een borstvoedingsbeha die goede ondersteuning biedt. Maar een voedingsbeha is meer dan alleen goede ondersteuning.

De borsten bedekken met een sjaal? Dat hoeft niet langer. De borstvoedingsbeha zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke en discrete manier kan voeden.

Door de beugel en powernet die de borst ondersteunen, komt de tepel in de juiste positie te staan. Zo hoeft de baby de tepel niet langer ‘horizontaal’ te trekken waardoor ook de kans op tepelkloven verkleint.

Tijdens het voeden zijn de borsten het zwaarst. Een permanente ondersteuning van de borsten is dus belangrijk opdat de kans op striemen zou afnemen.

Doordat de borstkolven op hun plaats blijven, kan je zonder hulp en zonder handen kolven.

Hoe kies je juist een goede borstvoedingsbeha? Omdat je borsten tijdens en na de zwangerschap voortdurend veranderen, is de juiste maat heel belangrijk. Ben je zwanger? Dan mag de beha zeker niet te klein zijn. Ben je net bevallen of geef je borstvoeding? Dan mag de beha niet knellen. Laat je daarom regelmatig opnieuw meten.